NAVODILA ZA NAMESTITEV SAMOLEPILNE STENSKE NALEPKE LIMONCA

Preden se lotite lepljenja svoje nove dekoracije, vas prosimo, da pozorno preberete navodila in si ogledate slikovni prikaz.

Pripravite si delovni prostor ter suho krpo iz mikrovlaken, škarje, krep lepilni trak, meter in plastično gladilko. Potrebujete ravno površino, kjer boste razgrnili nalepko in jo nekaj časa pustili, da se popolnoma izravna. Po potrebi jo zgladite s plastično gladilko. Čez nalepko je nameščena prozorna transferna folija, ki je ne odstranjujte.

Prepričajte se, da je stena čista, brez prašnih delcev, nemastna in popolnoma suha. Po potrebi jo obrišite s krpo iz mikrovlaken, ki ne pušča sledov.

Če izbrano dekoracijo sestavlja več kosov, ki bi jih želeli poljubno namestiti, pazljivo izrežite vsakega izmed njih in jih posamično lepite. Ko sestavljate dekoracijo, je priporočljivo, da vsak del posebej nalepite najprej s krep lepilnim papirjem in jih poljubno premikate, dokler ne dosežete želene slike.

Lepljenje večjih dekoracij zna biti zelo zahtevno, zato vedno delajte v paru. Z nalepkami ravnajte zelo pazljivo, saj so premazane z močnim lepilom in se lahko zgodi, da se kosi med sabo zlepijo zaradi nepazljivosti. Najbolje je, da začnete lepiti od zgoraj navzdol, tako se boste izognili težavam.

Natančno izberite mesto, kamor boste namestili dekoracijo in označite vrhnje vogale. Nalepko pritrdite na steno s krep lepilnim trakom. Pomagajte si z metrom.

Na ravni podlagi stenski dekoraciji previdno ostranite nekaj centimetrov bele podlage (pri tem pazite, da se nalepka drži prozorne transferne folije) in jo namestite na steno tako, kot ste prej označili.

Previdno odstranjujte belo podlago (najbolje, da pod kotom 90’). Prepričajte se, da se vinilna nalepka drži prozorne transferne folije (če imate težave, jo spet prilepite nazaj in poskušajte znova).

Pazljivo namestite zgornji rob stenske nalepke in jo nalepite od vrha k tlom. Pri tem pazite, da ne puščate zračnih mehurčkov za seboj. S plastično gladilko pogladite nalepko od sredine proti robu, da odstranite vse zračne mehurčke. Preverite, če se je samolepilna folija prijela podlage.

Počakajte nekaj minut in odstranite prozorno transferno folijo s samolepilne nalepke pod kotom 180’. Še enkrat dobro pogladite z gladilko in tako zaključite nanos.

NASVETI

Ne nameščajte stenskih dekoracij na sveže pobarvane zidove! Počakajte dva do tri tedne, preden nanje namestite stenske nalepke. Tudi če je na otip stena že suha, se rado zgodi, da je v spodnjih plasteh vlažna in se nalepka ne bi dobro prijela.

Ne nameščajte stenskih nalepk na preproge, blago, oblačila in drug tekstil, ker bodo vlakna poškodovala lepilno podlago.

Ne nameščajte stenskih nalepk na mesta, ki so izpostavljena zelo visokim ali zelo nizkim temperaturam.

Ne nameščajte stenskih nalepk v kuhinjsko korito, kopalno kad ali prho. Lahko pa jih nameščate na zunanje površine kabine za prhanje, ker so odporne proti vlagi.

Stenske nalepke lahko nalepite na keramične ploščice, vendar morajo biti le-te suhe in čiste.

Stenskih dekoracij ni priporočljivo nameščati na opeko, kamen ali druge porozne površine, ker se lahko odlepijo.

Prosimo, da si vzamete čas in upoštevate navodila, če želite, da bodo vaši zidovi videti fantastično. Za nepravilno nameščene dekoracije ne prevzemamo odgovornosti in ne upoštevamo reklamacij.

Če želite, lahko montažo na vašem objektu opravi tudi naš strokovno usposobljen sodelavec.

Košarica  

Prazna košarica

Dostava 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Na blagajno