POGOSTO ZASTAVLJENA VPRAŠANJA

  1. KAJ SO STENSKE NALEPKE LIMONCA?

Stenske nalepke Limonca so dekoracije, izdelane iz vinilne samolepilne folije za laminacijo notranjih zidov. Odlično se prilegajo vsaki ravni podlagi. Zaradi mat videza ne odbijajo svetlobe in dajejo vtis naslikanega vzorca. Dekoracije, ki so izrezane iz enobarvnih mat folij, imenujemo tudi stenske tetovaže. Na zalogi imamo 48 različnih barvnih odtenkov, od tega tri metalne odtenke. Po želji pa vam jih izdelamo tudi iz sijajne vinilne folije.

 2. ALI SO STENSKE NALEPKE VARNE?

Uporabljamo izključno materiale vrhunskega nemškega proizvajalca Orafol, ki so človeku prijazne in zdravju neškodljive. Nalepke so odporne proti vlagi in svetloboi po potrebi se lahko očistijo z vlažno krpo. Primerne so za vse bivalne prostore.

 3. ALI SO STENSKE NALEPKE TRAJNE?

Stenske dekoracije Limonca so namenjene trajni dekoraciji in zdržijo najmanj 5 let. Če se dekoracije naveličate, in jo želite zamenjati, imajo to prednost, da se zlahka odstranijo, in ne poškodujejo podlage, zato so primerne tudi za lokale in trgovine. Primerne so tudi za sezonsko dekoracijo (božična dekoracija, valentinovo, rojstnodnevne zabave, …)

 4. KAJ VSEBUJE POŠILJKA, KI JO PREJMEM NA DOM?

Naročeni izdelek bo prispel dobro zavarovan v trpežni kartonasti embalaži. Zaradi lažjega rokovanja je stenska nalepka nalepljena na belo podlago, čez vse pa smo namestili prozorni transferni film, ki ščiti dekoracijo in ga po zaključeni namestitvi odstranite. Zraven prejmete račun in navodila za montažo. Paket vsebuje tudi darilo – plastično gladilko, ki vam bo olajšala delo.

 5. KAKO PRAVILNO NAMESTIM STENSKO NALEPKO LIMONCA?

Namestitev stenskih nalepk ne zahteva posebnega predznanja, in jo lahko izvede vsakdo. Za večje površine priporočamo delo v paru, lahko pa se obrnete tudi na nas in montažo izvede naš strokovni sodelavec. 

 6. KAJ POTREBUJEM ZA NAMESTITEV STENSKE DEKORACIJE?

Potrebujete ravno podlago, krpo iz mikrovlaken, škarje, meter, krep lepilni trak za začasno pritrditev dekoracije.

 7. KAKO PRIPRAVITI PODLAGO?

Očistite površino, ki jo boste prekrili z dekoracijo, tik preden začnete z delom. Pobrišite prašne delce. Najboljši rezultat dosežete s suho krpo iz mikrovlaken, ki ne pušča sledov. Najbolj pozorno očistite mesta, kjer bodo vogali in robovi stenske dekoracije.

Zelo kakovostna lepila, ki se uporabljajo za ORACAL® samolepilne folije, se zelo dobro vežejo na vsako čisto, gladko podlago, ki ni oljena, voskana ali silikonirana.

Popoln oprijem dosežemo takrat, ko uporabljamo kakovostne zidne barve in ko se barva popolnoma posuši, zato naj mine 2 do 3 tedne, da se zidna barva ali podlaga dobro posuši. Stenske nalepke lahko lepimo tudi na stenske tapete, vendar moramo pripraviti podlago in jih moramo prepleskati, ne glede na to, ali so papirnate, iz steklenih vlaken ali drugih materialov. Stenskih nalepk ne lepite na nepobarvane tapete, ker se le te lahko poškodujejo, če boste hoteli nalepke odstraniti. Stenske nalepke se ne obnesejo dobro na:

• zelo grobo obdelanih stenah,
• neobdelanih in nepobarvanih podlagah (beton, cementni zid, omet),
• sveže pobarvanih podlagah,
• površinah, zaščitenih s premazi,
• vlažnih zidovih,
• zidovih, ki imajo sledi nikotina in maščobe.

 8. KAKO ODSTRANITI STENSKO NALEPKO LIMONCA?

Stenske nalepke boste zlahka odstranili, ne da bi pri tem kakorkoli poškodovali podlago, saj so posebej prilagojene za dekoracijo barvanih površin. Le pazljivo in počasi jo odlepite. Ko nameravate odstraniti nalepke, naj bo temperatura v prostoru najmanj 20°. Najprej previdno odstranite en vogal folije. Pomagajte si z konico noža. Potem počasi odmaknite folijo od podlage pod kotom 180°. Delo si boste olajšali, če boste uporabili sušilec za lase. Toplota namreč folijo zmehča. Če je nalepka, ki jo odstranjujete, zelo stara, se lahko zgodi, da bo na zidu pustila sledi, ki pa jih z lahkoto odstranite z razredčilom za lak.
Odstranjenih nalepk ne morete ponovno uporabiti, ker so namenjene trajni dekoraciji.

 9. KJE UPORABLJAMO STENSKE NALEPKE LIMONCA?

Nalepke, ki jih lahko kupite v naši spletni trgovini, lahko nalepite na vsako ravno podlago, najsi bo to stena, strop ali tla, primerne so za dekoracijo pohištva, keramičnih površin, tal, vrat, oken in drugih steklenih in gladkih površin v notranjih prostorih. Površine morajo biti čiste in suhe. Od beljenja ali barvanja mora miniti vsaj 2 do 3 tedne. Če želite uporabiti dekoracijo na prostem ali imeti avtomobilsko dekoracijo, nas kontaktirajte. V tem primeru nalepko izdelamo iz drugih materijalov nemškega proizvajalca ORAFOL, ki so odporni na vremenske vplive. Tudi ti so na voljo v 44 barvnih odtenkih.

 10. KAKO NAJ VEM, ALI MI BARVNI ODTENEK USTREZA?

Barva nalepke, ki jo vidite na ekranu, je lahko malo drugačna od dejanske. Če niste povsem prepričani glede odtenka, lahko naročite barvni vzorec, preden se odločite za nakup.

 11. ALI LAHKO IZBIRAM POLJUBNO VELIKOST NALEPKE?

Če vam velikosti, ki so na voljo v spletni trgovini, ne ustrezajo, lahko naročite velikost, ki si jo želite, vendar morate upoštevati razmerje med višino in širino nalepke, če želite ohraniti isti videz dekoracije.

 12. ALI LAHKO NALEPKE IZDELATE PO MOJIH ŽELJAH?

Seveda. Lahko nam pošljete svoj motiv po elektronski pošti in vam nalepko izdelamo po meri ali pa nam sporočite svoje želje in vam izdelamo unikatno dekoracijo. V primeru, če si želite napis na steni, nam pošljite besedilo, font in velikost črk. Z veseljem vam bomo ustregli.

 13. PRENAVLJAM STANOVANJE, A SE NE MOREM ODLOČITI GLEDE BARV IN DEKORACIJE. ALI MI LAHKO SVETUJETE?

Če želite, vam svetujemo pri izbiri barv in dekoracij. Pošljite sliko prostora, ki ga želite prenoviti in skupaj bomo izdelali celostno podobo ali vam pomagali najti rešitev, ki bo popestrila vaš dom.

 14. ALI LAHKO VRNEM STENSKO DEKORACIJO, ČE MI NI VŠEČ?

Ne, na žalost. Nalepke izdelujemo po naročilu posebej za vas, zato vračilo v tem primeru ni mogoče. Če ste prejeli poškodovan izdelek, ga lahko vrnete v originalni embalaži in vam bomo izdelali novega. Izdelek mora biti neuporabljen. Na že uporabljene nalepke ne priznavamo reklamacij, zato izdelek dobro preglejte, preden ga namestite.
Več o tem si lahko preberete na naslednji povezavi: reklamacije.

 15. KAKŠEN JE ROK DOBAVE?

Stensko dekoracijo boste prejeli v roku 3 do 7 dni od potrjenega naročila.

 16. KAKŠNI SO STROŠKI DOSTAVE?

Izdelek prejmete po pošti. Stroški poštnine za Slovenijo znašajo 5 €. Če ste naročili strokovno polaganje, vam ga dostavi naš strokovni sodelavec, ki bo opravil montažo na vašem objektu. V teh primerih vam stroškov dostave ne obračunavamo.

Če imate morda še kakšno vprašanje ali potrebujete nasvet, nam pošljite sporočilo. Z veseljem bomo odgovorili na vsako vaše vprašanje.

Košarica  

Prazna košarica

Dostava 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Na blagajno