SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Lastnik in upravljalec spletne strani www.stenske-nalepke.si je podjetje LIMONCA, stenske nalepke, print, design, Matej Jančič s.p., Olešče 19, 3270 Laško, davčna številka 55081908, transakcijski račun SI56 0510 0801 6019 542 odprt pri ABANKA d.d. Ljubljana, v nadaljevanju prodajalec. Elektronski naslov prodajalca je info@stenske-nalepke.si.

POSTOPEK NAKUPA

Kupec se mora ob nakupu registrirati in strinjati s pogoji poslovanja. Z registracijo pridobi uporabniško ime in geslo, s katerima ob vsakem obisku spletne trgovine lahko dostopa tudi do svojega računa (profila). Kupec lahko naročilo odda preko spletne strani www.stenske-nalepke.si ali e-maila info@stenske-nalepke.si. Dostop do spletne prodajalne je brezplačen.
Prodajalec v 24 urah po prejemu naročila po elektronski pošti obvesti kupca o prejemu naročila. Prodajalec potrdi naročilo oziroma kupca obvesti, če zaradi kakršnegakoli vzroka naročilo ne more biti realizirano. Ko prodajalec potrdi naročilo, se šteje, da je pogodbeno razmerje med kupcem in prodajalcem sklenjeno in prodajalec začne s postopkom izdelave, pakiranja in odpreme naročenega izdelka. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji obvezujoči za obe stranki.

Kupec lahko izvede naročilo, če se strinja s Splošnimi pogoji poslovanja, sicer ne more zaključiti nakupnega postopka in naročila.

ARHIVIRANJE POGODB

Ko je naročilo oddano, kupec dobi po emailu avtomatično generirano obvestilo o potrditvi naročila z vsemi podatki naročila in računom v elektronski obliki (pdf). To sporočilo pride tudi k nam na naš elektronski naslov. Hkrati ima kupec v svojem uporabniškem računu na spletnem naslovu stenske-nalepke.si "Moj račun" ali "Zgodovina naročil" podatke o vseh svojih naročilih, zneskih, načinu dostave itd. Ti podatki so potrošniku vedno na voljo. 

Naročilo oz. pogodba, ki jo skleneta Ponudnik in uporabnik/kupec je trajno shranjena v elektronski in pisni obliki pri podjetju LIMONCA, stenske nalepke, print, design, Matej Jančič s.p., Olešče 19, 3270 Laško ter na ustrezno varovanem oddaljenem strežniku omenjenega podjetja. 

Besedilo pogodbe, ki je shranjeno pri podjetju, je vedno dostopno tudi potrošniku, do katerega lahko dostopi s kontaktiranjem podjetja, po telefonu, pisno, emailu ali z drugimi načini komuniciranja.

OPIS TEHNIČNIH SREDSTEV ZA PREPOZNAVANJE IN POPRAVO NAPAK PRED ODDAJO NAROČILA

Preden kupec odda naročilo se mu odpre predogled naročila (POVZETEK NAKUPA na vrhu strani s košarico) na podlagi katerega lahko preveri podatke, ki jih je izpolnil za potrebe oddaje naročila. V primeru napačnega vnosa, lahko kupec napake popravi z izborom funkcije + (Dodaj količino), - (Odštej količino) ali x (Odstrani iz košarice).

Na primeru slike je prikazano, kako se lahko o izbiri poljubne nalepke v košarico spremeni naročilo - količina se zmanjša, poveča ali pa se jo izbriše:

nalepke za steno

V primeru, da je bila navedena količina v košarici napačna, je to možno popraviti s klikom na znak "-" (Odštej; v našem primeru je to 5), dokler ne pridete do željene količine (v našem primeru je to 1). Hkrati je tudi možno, da v kvadratek napišite želeno količino in z miško kliknete na poljubno mesto na spletni strani in količina ter znesek plačila se bosta osvežila.  

stenske dekoracije

Poleg količine naročila lahko preverite na strani Košarica v Povzetku nakupa tudi, ali je izdelek na zalogi (zelen krogec predstavlja zalogo, rdeč pa pomeni, da izdelka ni na zalogi), sliko izdelka (pod Izdelek), opis izdelka z izbranimi dodatki (pod Opisom preverite velikost in barvo nalepke) ter ceno na enoto in ceno skupaj.

V kolikor naročila ne želi oddati lahko stran zapre ali zapusti oddajo naročila in tako prekine oddajo in potrditev naročila. Postopek zaključka nakupa se ne zaključi na tej isti strani, ampak ima najprej kupec možnost, da preveri vse podatke in nadaljuje postopek naročila na naslednji strani, kjer tudi zaključi naročilo. 

Kupec lahko izvede naročilo, samo če se strinja s Splošnimi pogoji poslovanja, sicer ne more zaključiti nakupnega postopka in naročila. Ko si kupec prebere Splošne pogoje poslovanja in se z njimi strinja (kar potrdi z izbrano kljukico Strinjam se s splošnimi pogoji poslovanja), šele takrat mu tehnično spletni sistem omogoči, da nadaljuje z nakupnim procesom in ga zaključi v naslednji stopnji na naslednji strani. 

Primer 1: Nakupnega procesa ni mogoče nadaljevati, če se kupec ne strinja s splošnimi pogoji.

nalepke

Primer 2: Nakupni proces se lahko nadaljuje, če se kupec strinja s splošnimi pogoji poslovanja. Z izbiro načina plačila kupec lahko nadaljuje v zaključno fazo nakupa.

Primer 3: Nakupni proces se ne more nadaljevati, če kupec ne vpiše svoje podatke o dostavi, kamor ponudnik lahko dostavi naročene izdelke.

Kupec vpiše 1. Podatke za dostavo in s klikom na gumb "Shrani podatke" se podatki za dostavo shranijo v spletni sistem, da lahko kupec nadaljuje z izbiro vrste dostave in načina plačila ter tudi zaključi in odda naročilo.

V primeru da kljub preverjanju naročite napačen artikel ali količino, nam lahko posredujete sporočilo na elektronski naslov info@stenske-nalepke.si in bomo skupaj spremenili vaše naročilo.

PREKLIC NAROČILA

Kupec ima pravico do odstopa od pogodbe in prekliče naročilo 2 uri od oddaje naročila.

SPREMEMBA NAROČILA

Kupec lahko sporoči spremembe naročila do 24ur po oddaji naročila. Prodajalec bo kupčeve želje glede velikosti, barve, količine upošteval, v kolikor naročilo že ni v izdelavi.

DOSTAVA

Prodajalec naročeno blago dostavi kupcu v roku 3 do 8 delovnih dni od prejema naročila. Stroški poštnine znašajo cca 5 EUR v Sloveniji. Poleg kupnine Pošta Slovenije zaračunava provizijo za prenos kupnine po veljavnem ceniku. V kolikor kupec na dan dostave ne bo dosegljiv, mu bo dostavljavec v nabiralniku pustil pisno obvestilo, s katerim lahko paket dvigne na lokalni pošti Pošte Slovenije v roku 15 dni.
Naročeno blago s plačilom po povzetju dostavljamo na območju Slovenije. Za dostavo izven države Slovenija se obrnite na prodajalca na naslov info@stenske-nalepke.si. Naročila lahko dostavimo na vaš naslov ali na drug naslov po vaši izbiri. Stenske dekoracije so pakirane na način, ki onemogoča poškodbo pri običajnem prevozu. Kupec mora ob prevzemu pošiljko pregledati. V kolikor je paket ob prevzemu poškodovan, ga kupec ne prevzame in mora na pošti narediti reklamacijski zapisnik. Pošta po prejemu poškodovane pošiljke obvesti prodajalca, ki bo v najkrajšem času poslal kupcu novo pošiljko.

NAČIN PLAČILA

Kupec plača paket po povzetju na naslovu ob dostavi Pošti Slovenije. Sprejemamo tudi plačilo predračuna z nakazilom na: LIMONCA, stenske nalepke, print, design, Matej Jančič s.p., Olešče 19, 3270 Laško, davčna številka 55081908, transakcijski račun SI56 0510 0801 6019 542 odprt pri ABANKA d.d. .

CENE

Vse cene so v EUR. DDV ni obračunan v skladu s 1. odstavkom 94. Člena ZDDV. Poštnina ni vključena v ceno. Znesek poštnine in poštne provizije za prenos kupnine, ki jo zaračunava Pošta Slovenija po njihovem veljavnem ceniku, plača kupec. DDV zavezanci so ob registraciji dolžni navesti tudi svojo davčno številko. Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba ažurira in spreminja. Objavljene cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Za posamezne nakupe veljajo cene v trenutku oddaje naročila.

GARANCIJA

Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije. Storitvi strokovne montaže pripada 2-letna garancija. Če se izdelek v roku 1 leta od nakupa poškoduje, lahko poškodovani del izrežemo znova. Cena je sorazmerna glede na velikost poškodbe.

REKLAMACIJA

Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne izdelke, napačne barve, količine ali pa izdelek kakorkoli odstopa od kupčevega naročila. Kupec lahko blago v reklamacijo vrne osebno ali pa ga na stroške prodajalca in po vnaprejšnjem dogovoru s prodajalcem vrne po pošti. Blago mora biti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, z originalno embalažo in računom. Izdelek mora biti neuporabljen. Na že uporabljene nalepke ne priznavamo reklamacij. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo! V primeru upravičene reklamacije ima kupec možnost, da izdelek zamenja za enakega ali podobnega ali da ga zamenja za karkoli drugega. V primeru neupravičene reklamacije prodajalec kupcu vrne izdelek in mu zaračuna stroške vračila.
Če je ob prevzemu pošiljke poškodovana embalaža, naj kupec paketa ne prevzame. V tem primeru mora na pošti Slovenije narediti reklamacijski zapisnik.
Pri pogodbah, katerih predmet je blago, ki je bilo izdelano po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam, zaradi svoje narave ni primerno za vračilo in potrošnik nima pravice do vračila oziroma odstopa od pogodbe. Na odstopanja barvnega odtenka artiklov ni reklamacij, razen v primeru, če je kupec predhodno naročil barvne karte prodajalca in prejeta dekoracija ne ustreza izbrani barvi. Reklamacij barvnega odtenka na osnovi ogleda barvne karte preko monitorja se ne upošteva, ker se barva, ki je vidna na monitorju, lahko malce razlikuje od dejanske. Prodajalec odgovarja za skrite napake izdelka, ne odgovarja pa, če kupec naročenega izdelka ni namestil v skladu z navodili proizvajalca. V kolikor montaža ni izvedena v skladu z navodili, kupec ni upravičen do reklamacije izdelka.

VSEBINA SPLETNE STRANI

Za vsebine skrbi prodajalec in pooblaščen upravitelj. Vsak uporablja vse storitve na lastno odgovornost in v celoti jamči za pravne ter stvarne napake na vsebini in zakonitost vsebine, ki jo posreduje ter je osebno odgovoren za posredovane ali objavljene informacije. Prodajalec ali upravitelj nista odgovorna za kakršnokoli prekinitev delovanja storitve, ne glede na razlog. Uporabnik, ki objavi svoje vsebine in komentarje na spletni strani, dovoljuje podjetju LIMONCA, stenske nalepke, print, design, Matej Jančič s.p. uporabo le-teh na svoji spletni strani ter vsem ostalim uporabnikom ogled teh vsebin brez omejitev v okviru javnih knjižnic, kategorij in ostalih funkcij spletne trgovine ter e-posredovanje, posredovanje preko vmesnikov, uvrščanje na druge strani, komentiranje in ocenjevanje. Za spore, ki izhajajo iz uporabe storitev spletnega mesta, splošnih pogojev ter v zvezi s www.stenske-nalepke.si, se uporablja izključno pravo Republike Slovenije.

AVTORSKE PRAVICE

Blagovna znamka Limonca in vsi izdelki blagovne znamke Limonca so last podjetja LIMONCA, stenske nalepke, print, design, Matej Jančič s.p. in so avtorsko zaščiteni. Vsakršno kopiranje, navajanje, presnemavanje, posnemanje in razširjanje vsebine spletne strani www.stenske-dekoracije.si brez pisnega dovoljenja podjetja LIMONCA s.p.

VAROVANJE PODATKOV

Vsi podatki so zaupni in se uporabljajo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS št. 59/1999, 57/2001, 59/2001) . Vsi podatki so namenjeni izključno za notranjo uporabo podjetja LIMONCA s.p. in ne bodo posredovani tretjim osebam, razen v izjemnih primerih, če je taka obveznost določena v zakonu ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali pred drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov podjetja LIMONCA, Matej Jančič s.p. Soglasje za shranjevanje in uporabo osebnih podatkov lahko kupec kadar koli prekliče.

Košarica  

Prazna košarica

Dostava 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Na blagajno